Τελευταία Νέα

Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Ο Χριστός, ο χρόνος και ο θάνατος

Φθάσαμε, το έτος 2011. Το έτος 2011 όμως προσδιορίζεται και από δύο άλλες λέξεις. Πρόκειται για το 2011 μετά Χριστό και αυτό σημαίνει ότι στην αρχή αυτής της χρονικής περιόδου, που αριθμεί ήδη 2011 χρόνια ζωής, βρίσκεται ένα πρόσωπο, το πρόσωπο του Χριστού. Αυτό πάλι με τη σειρά του σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι η αρχή για ένα καινούργιο μέτρημα του χρόνου, είναι η Γέννηση του Χριστού και η επί γης παρουσία Του. Το δεύτερο, ότι αυτή η είσοδος του Χριστού μέσα στο χρόνο τέμνει το χρόνο και την ιστορία σε δύο μεγάλες περιόδους, την προ και την μετά Χριστό.

Περισσότερα

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και ο Αγιασμός

Η αγία Γραφή αρχίζει με μια ευχάριστη, χαροποιό και αισιόδοξη διαπίστωση, που την κάνει ο ίδιος ο Θεός. Λέει: Έριξε ο Θεός μια ματιά σε όλα Του τα δημιουργήματα. Και είδε, ότι ήσαν όλα καλά λίαν, υπέροχα ( Γεν. 1,31 ).

Περισσότερα

Εγκύκλιος Θεοφανείων 2011

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
εὐλογημένοι Χριστιανοί,

Ἡ σημερινή ἡμέρα, εἶναι ἡ ἑορτή τῆς Βαπτίσεως τοῦ Χριστοῦ, τά ἅγια Θεοφάνεια. Εἶναι ὅμως καί γιά μᾶς, ἀνάμνηση τοῦ βαπτίσματός μας.

Περισσότερα

Ποιός έχει ταπείνωση;

-Γέροντα, την υπερηφάνεια συνήθως την καταλαβαίνω εκ των υστέρων, όταν πέσω.

Περισσότερα

Προνόμιο Ελευθερίας

Ο Κύριος μετά την Βάπτιση στον Ιορδάνη, την καταιγίδα των πειρασμών στο Σαραντάρειο όρος και την παράδοση του Ιωάννη έρχεται στην Καπερναούμ απ’ όπου αρχίζει το κήρυγμά Του στους ανθρώπους, εξαγγέλοντας τη μετάνοια ως την πρώτη και απαρέτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών.

Περισσότερα

Σελίδα 9 από 10

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη