Τελευταία Νέα

Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Η Προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Ανάμεσα σ’ όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής:

Περισσότερα

Υπάρχει Θεός;

Πριν σου μιλήσω για τον Χριστό θέλω να αναφερθώ σε ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται από νέα παιδιά αλλά και από μεγάλους. Ερώτημα απλό και κλασικό: «Υπάρχει Θεός;».

Περισσότερα

Ο Άγιος Αθανάσιος

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας γεννήθηκε το 296 μ. Χ. (ή το 295 μ Χ). Έχει χαρακτηριστεί στύλος και Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας. Οι γονείς του Αθανασίου ήταν φτωχοί αλλά πιστοί και ενάρετοι χριστιανοί. Η οικονομική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να λάβει ανώτατη εκπαίδευση, αλλά με την βοήθεια του Θεού κατάφερε μελετώντας μόνος του να φτάσει σε υψηλό επίπεδο στην θεολογία και στην φιλοσοφία. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός γράφει ότι ο Άγιος Αθανάσιος μελέτησε την Αγία Γραφή περισσότερο από κάθε βιβλίο.

Περισσότερα

Ο Άγιος Αντώνιος και ο μπαλωματής της Αλεξάνδρειας

Ο Μέγας Αντώνιος υπήρξε από τους πρώτους μοναχούς που άφησαν τον κόσμο και κατέφυγαν στην έρημο. Θεωρείται και είναι πατέρας της μοναχικής ζωής. Συχνά στην Εκκλησία μας αναφέρεται ως καθηγητής της ερήμου. Γύρω από την καλύβι του με τον καιρό μαζεύτηκαν πολλοί μοναχοί, που έβρισκαν γαλήνη στο πρόσωπό του.

Περισσότερα

Ο Χριστός, ο χρόνος και εσύ

Είναι στο χέρι σου να δεις επιφανειακά την ζωή σου αλλά και την Ιστορία. Αν όμως θέλεις να την δεις ουσιαστικά, ας κάνουμε ένα βήμα παρακάτω.

Περισσότερα

Σελίδα 8 από 10

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη