Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
  • ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ 2015
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Ενθρόνισις Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου

Έναρξη νεανικών συναντήσεων!

Κάθε Κυριακή στις 11:15 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας (δίπλα στο τέννις) θα πραγματοποιούνται συναντήσεις μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Συζητήσεις προβληματισμού, πνευματικές αναζητήσεις, ευχάριστη επικοινωνία και ψυχαγωγία.

Έναρξη μουσικών δραστηριοτήτων!

Χειροτονήθηκε ο Νέος μας Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος!

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «ΑΞΙΟΣ» Ιεράρχες, κλήρος και πιστός λαός ευχήθηκαν στο νέο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία του που τελέστηκε στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου υπηρέτησε ως εφημέριος μέχρι και την ημέρα της εκλογής του από το Σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από πολλούς Ιεράρχες τέλεσε τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη ενώ στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιεράρχες και κληρικοί της Ι.Αρχιεπισκοπής, της Ι.Μ.Νικοπόλεως και από πολλές άλλες Ι.Μητροπόλεις.

Ο Ναός κατάμεστος από τους ενορίτες που αγάπησε και διακόνησε με αφοσίωση ο νέος Μητροπολίτες και όλοι τον αγάπησαν αυτά τα χρόνια που εργάστηκε κοντά τους.

πηγή: amen.gr

Μητροπολίτης Νικοπόλεως ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Τσιρίγκας

Νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας με 56 ψήφους.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης της Πρέβεζας Θεοδόσιος Μαρτζούχος συγκέντρωσε 18 ψήφους.

Νωρίτερα στο τριπρόσωπο ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως είχε συγκεντρώσει 61 ψήφους έναντι του Θεοδοσίου Μαρτζούχου ο οποίος είχε συγκεντρώσει 39.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, κατά κόσμον κ. Γεώργιος Τσιρίγκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.

Πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, στις 20/11/1993.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1/12/1993 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου και Πρεσβύτερος την 28/5/1995 υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Δαμασκηνού.

Από το 1996 υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.

Από το 1995 μέχρι το 2000 υπήρξε συνεργάτης στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι σήμερα Γραμματέας αυτών.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.

πηγή:www.atpreveza.gr

Σελίδα 10 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη