Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
  • ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ 2015
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Η Παιδική μας Χορωδία στα χιόνια!

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 η παιδική μας χορωδία θα πραγματοποιήσει εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.

Τα παιδιά θα παίξουν με το χιόνι, θα γίνουν αγώνες με έλκηθρα και οι νικητές θα βραβευτούν με μετάλλια.

Περισσότερα

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Φιλιππιάδος!

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η Ενορία του αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος από τον τουρκικό ζυγό. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού.

Πρόλογος της βραδιάς αποτέλεσε το καλωσόρισμα του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου που παραβρέθηκε στην Εκδήλωση, από την Παιδική Χορωδία της Ενορίας η οποία έψαλε το πολυχρόνιο του επισκόπου μας, ενώ τα παιδιά του επέδωσαν πορτραίτο του, φιλοτεχνημένο από μέλος της Χορωδίας, αλλά και τους ψηφιακούς δίσκους που έχει εκδώσει η Χορωδία μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δύο ομιλίες: Η πρώτη με θέμα την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος, έγινε από τον φιλόλογο Ανδρέα Κουμπαρούλη και μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα παρουσιάστηκε το ήθος και ο ηρωϊσμός όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου σε κείνες τις δύσκολες συνθήκες και περιστάσεις.

Η δεύτερη ομιλία, του θεολόγου Παύλου Παγκράτη, πραγματεύτηκε την θεολογική διάσταση της ελευθερίας, θέτοντας κι απαντώντας σε ερωτήματα όπως: είμαστε ελεύθεροι; τί σημαίνει πραγματικά ελευθερία; κ.λπ.

Στη συνέχεια έγινε ολιγόλεπτη προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος και της ευρύτερης περιοχής, που επιμελήθηκε η κ. Βάγια Φακή-Πετσούκη, ενώ η βραδιά επισφραγίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία με ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν στην αρτιότερη παρουσίαση της Εκδήλωσης, τους ομιλητές, τον Μητροπολίτη μας ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την όλη διοργάνωση, αλλά κι όλους όσοι προσήλθαν για να ακούσουν τις ομιλίες, να ταξιδέψουν στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες της εποχής και τέλος να καμαρώσουν τα παιδιά, τους μικρούς βλαστούς της Φιλιππιάδος, τα οποία καλούνται όχι μόνο να διαφυλάξουν την ελευθερία του τόπου, αλλά πρωτίστως να παλεύουν για την δική τους εσωτερική ελευθερία από παθογόνες αναγκαιότητες.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου μας Μητροπολίτη στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος

Η Ενορία μας σήμερα είχε την μεγάλη χαρά να τελέσει την Θεία Λειτουργία ο νέος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος. Στην Θεία Λειτουργία έψαλε η Παιδική Χορωδία η οποία συγκεντρώθηκε απ’ όλη την Ελλάδα (αφού τα περισσότερα παιδιά είναι πλέον φοιτητές)!

Η προσέλευση του κόσμου παρά την καταρακτώδη βροχή ήταν αξιοσημείωτη. Μάλιστα, εκκλησιάστηκαν στον Ναό μας ο Δήμαρχος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε καφές στο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρακάθησαν ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήθος κόσμου και φυσικά η Παιδική Χορωδία, η οποία αυθόρμητα παρουσίασε μικρό μουσικό πρόγραμμα ενθουσιάζοντας τους πάντες.

Ο Μητροπολίτης μας ξεναγήθηκε στη συνέχεια στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά το πολύπτυχο έργο του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτου Μελετίου.

Δεν θα μπορούσε, τέλος, να περάσει απαρατήρητη η φυσικότητα με την οποία οι ενορίτες του Αγίου Βησσαρίωνος προσέγγισαν τον Μητροπολίτη, αλλά και η πατρικότητα με την οποία ο Ίδιος τους αντιμετώπισε. «Μαζί θα προχωρήσουμε και στα δύσκολα και στα εύκολα της ζωής», είπε άλλωστε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης αντιφωνώντας στο καλωσόρισμα του π. Ελευθερίου.

Η Ενορία μας προσεύχεται για την υγεία και την μακροημέρευση του νέου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και δηλώνει τον σεβασμό και την αγάπη στο πρόσωπό του. Άξιος!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (2 Δεκεμβρίου)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος.

Προσκαλούμε όλους τους ενορίτες να έρθουν να πάρουν την ευλογία του.

Η υποδοχή του νέου μας Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου! (Βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον νέο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην πλατεία μπροστά από τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου.

Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Ιωάννου.

Μετά από την σύντομη τελετή της υποδοχής συνοδευόμενοι από την φιλαρμονική, το παρατεταγμένο στρατιωτικό άγημα και πολλών μητροπολιτών και ιερέων, κατευθύνθηκαν πεζοί στον Ι. Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου για την τελετή της ενθρονίσεως. Μετά το πέρας της τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου.

κείμενο: www.imprevezis.blogspot.gr/

Δείτε όλες τις φωτογραφίες απ' την ενθρόνιση εδώ

Σελίδα 9 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη