Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Ο αγιασμός του εργαστηρίου Αγιογραφίας στις 12/02/2013

Νέα δραστηριότητα της Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης στη Φιλιππιάδα

Δύο εκδηλώσεις της Παιδικής Χορωδίας τον Φεβρουάριο

Αγαπητοί ενορίτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες της παιδικής μας χορωδίας για τον επόμενο μήνα. Παρακαλούμε να δηλώσετε μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 σε ποιές από τις παρακάτω εκδηλώσεις θα συμμετέχετε εσείς και τα παιδιά σας.

(τηλ. επικοινωνίας 2683 0 23674)

Α) Εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους 10 Φεβρουαρίου 2013.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως στην Πρέβεζα προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους. Αναχώρηση από τον Άγιο Βησσαρίωνα 4.00μ.μ.
(Για τα παιδιά της χορωδίας η μετακίνηση με το Λεωφορείο είναι Δωρεάν.)

Β) Εκδρομή – εκδήλωση στις Σέρρες 16-17 Φεβρουαρίου 2013.

Η εκδρομή θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Φεβρουαρίου στις Σέρρες.

Η Παιδική μας χορωδία θα τραγουδήσει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ και ώρα 7.30μ.μ. σε εκδήλωση, που διωργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πόλης, συνοδευόμενη από την ορχήστρα φοιτητών ΤΕΙ Παραδοσιακής μουσικής της Άρτας.

Την Κυριακή 17 Φευρουαρίου θα ψάλλει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Θεοδώρου στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Θεοδώρου Σερρών.

Τα μικρά παιδιά πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτηκά από ένα γονέα) Αναχώρηση από τον Άγιο Βησσαρίωνα 7.30π.μ. (Τιμή συμμετοχής: 35 ευρώ για τα παιδιά της χορωδίας, 65 ευρώ για τους υπόλοιπους εκδρομείς.
Η τιμή περιλαμβάνει: Λεωφορείο, Ξενοδοχείο 4*, Πρωινό και Βραδινό)

Η Παιδική μας Χορωδία στα χιόνια!

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 η παιδική μας χορωδία θα πραγματοποιήσει εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.

Τα παιδιά θα παίξουν με το χιόνι, θα γίνουν αγώνες με έλκηθρα και οι νικητές θα βραβευτούν με μετάλλια.

Περισσότερα

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Φιλιππιάδος!

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η Ενορία του αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος από τον τουρκικό ζυγό. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού.

Πρόλογος της βραδιάς αποτέλεσε το καλωσόρισμα του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου που παραβρέθηκε στην Εκδήλωση, από την Παιδική Χορωδία της Ενορίας η οποία έψαλε το πολυχρόνιο του επισκόπου μας, ενώ τα παιδιά του επέδωσαν πορτραίτο του, φιλοτεχνημένο από μέλος της Χορωδίας, αλλά και τους ψηφιακούς δίσκους που έχει εκδώσει η Χορωδία μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δύο ομιλίες: Η πρώτη με θέμα την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος, έγινε από τον φιλόλογο Ανδρέα Κουμπαρούλη και μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα παρουσιάστηκε το ήθος και ο ηρωϊσμός όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου σε κείνες τις δύσκολες συνθήκες και περιστάσεις.

Η δεύτερη ομιλία, του θεολόγου Παύλου Παγκράτη, πραγματεύτηκε την θεολογική διάσταση της ελευθερίας, θέτοντας κι απαντώντας σε ερωτήματα όπως: είμαστε ελεύθεροι; τί σημαίνει πραγματικά ελευθερία; κ.λπ.

Στη συνέχεια έγινε ολιγόλεπτη προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδος και της ευρύτερης περιοχής, που επιμελήθηκε η κ. Βάγια Φακή-Πετσούκη, ενώ η βραδιά επισφραγίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία με ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν στην αρτιότερη παρουσίαση της Εκδήλωσης, τους ομιλητές, τον Μητροπολίτη μας ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την όλη διοργάνωση, αλλά κι όλους όσοι προσήλθαν για να ακούσουν τις ομιλίες, να ταξιδέψουν στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες της εποχής και τέλος να καμαρώσουν τα παιδιά, τους μικρούς βλαστούς της Φιλιππιάδος, τα οποία καλούνται όχι μόνο να διαφυλάξουν την ελευθερία του τόπου, αλλά πρωτίστως να παλεύουν για την δική τους εσωτερική ελευθερία από παθογόνες αναγκαιότητες.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Σελίδα 9 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη