Τελευταία Νέα

Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Αξέχαστη εκδρομή στην πόλη των Σερρών

Προορισμός της Παιδκής Χορωδίας μας το περασμένο σαββατοκύριακο, ήταν οι Σέρρες!

Στις 16 Φεβρουαρίου εκατό άτομα από την πόλη μας επισκέφτηκαν την πόλη των Σερρών.

Στόχος αυτής της εκδρομής ήταν η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του (παλαιού) Ορφέα, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών και της Μακεδονίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου, του θεολόγου καθηγητού κ. Κυριάκου Παπακυριάκου με τίτλο "Ο Μακεδονικός αγώνας στο νομό Σερρών " από τον αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Σκαλτσή.

Περισσότερα

Εντυπωσιακή Μουσική Εκδήλωση στην Πρέβεζα

Διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 6.30μ.μ. μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις φωνές τους σε μια μουσική πανδαισία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Χορός Ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που απέδωσε υπέροχα εορταστικούς ύμνους υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Νεκτάριου Θάνου.

Στην συνέχεια τραγούδησαν η Νεανική χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας η Μικτή Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας οι οποίες παρουσίασαν μουσικά κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο υπό την διεύθυνση της κ. Ανέλιας Στεφάνοβα και του Βαλεντίνου Στεφάνωφ, αντίστοιχα.

Την σκυτάλη πήρε η Χορωδία «Ηχοχρώματα» Πρέβεζας η οποία με μαέστρο την κ. Ανέλια Στεφάνοβα έδωσε ελληνικό λαϊκό χρώμα στην Εκδήλωση αποδίδοντας τραγούδια Ελλήνων συνθετών με θέμα την Πρέβεζα.

Από μία τόσο όμορφη εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι παιδικές φωνές της χορωδίας του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδος. Με μαέστρο τον Νεκτάριο Θάνο και συνοδεία την ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής φοιτητών του Τ.Ε.Ι Άρτας, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν.

Η ζωντάνια, ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο των μικρών παιδιών έδωσαν ελπίδα, κουράγιο, αλλά και την υπόσχεση στο πολυπληθές ακροατήριο να βρεθούνε ξανά του χρόνου για να γιορτάσουνε και πάλι όλοι μαζί τον Άγιο Χαράλαμπο.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, με ευχαριστίες, ευλογίες και ευχές.

Εκδήλωση Αγ. Χαραλάμπους 2013

Ο αγιασμός του εργαστηρίου Αγιογραφίας στις 12/02/2013

Νέα δραστηριότητα της Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης στη Φιλιππιάδα

Σελίδα 8 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη