Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Ευχαριστίες της Ενορίας μας

Η Ενορία του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδος ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η Συναυλία Αλληλεγγύης την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ιδιαιτέρως:

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο για την ευλογία και την παρότρυνσή του σε κάθε είδους φιλανθρωπικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η τοπική εκκλησία στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας.

Την επιτροπή του Φιλοπτώχου ταμείου της Ενορίας μας, που διοργάνωσε την τρίτη κατά σειράν εκδήλωση Αλληλεγγύης μέσα σε ένα χρόνο.

Τον Δήμο Ζηρού και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Γιολδάση για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου και την παρουσία του στην εκδήλωση.

Τον σπουδαίο καλλιτέχνη Γιώργο Φανάρα, με την εξαιρετική φωνή και την καταπληκτική του ορχήστρα, που μας απογείωσαν, με το αφιέρωμα που πραγματοποίησαν: "Το λαϊκό πρόσωπο του Μάνου Λοϊζου συναντά τον βυζαντινό Απόστολο Καλδάρα".

Τις δύο χορωδίες της ενορίας μας. Την Παιδική και των Ενηλίκων.

Τον κ. Παύλο Τοπούζογλου, μαέστρο της χορωδίας των ενηλίκων.

Την κ. Ράνια Ρήγα μαέστρο της παιδικής μας χορωδίας.

Την ορχήστρα φοιτητών από το ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής της Άρτας.

Τα super Market Οικονόμου, Ευαγγέλου, Παπαευθυμίου και Σφρίντζερη για την συνεργασία τους στην συγκέντρωση τροφίμων.

Τον σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδος, την εταιρία Agrino, και όλους όσους προσέφεραν συσκευασμένα τρόφιμα προς το Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας μας.

Τους Δασκάλους και τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Φιλιππιάδος για την συγκινητική ανταπόκριση που είχαν στην συγκέντρωση τροφίμων.

Τον Ανδρέα Τρύφωνα υπεύθυνο για τον φωτισμό και τον Γιάννη Κοσκινά υπεύθυνο για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Την κ. Χάρη Δημητρακούδη η οποία παρουσίασε την εκδήλωση.

Τον Ηλία Θάνη, τον Γιώργο Ηπειρώτη, τον Γιώργο Καραλή και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών του Αντώνη Γιώτη στην Άρτα, που ανέλαβε το κόστος για την εκτύπωση της αφίσας της εκδήλωσης.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τις ιστοσελίδες welovefillipiada.blogspot.com, myfilippiada.gr και filoiko.blogspot.com για την βοήθεια τους.

Η Ενορία του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδος τίμησε τον Νεκτάριο Θάνο.

Τη Δευτέρα στις 17 /2 συγκεντρωθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζηρού, για να τιμήσουμε τον Μαέστρο της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας μας κ. Νεκτάριο Θάνο, στα πλαίσια της 3ης Συναυλίας Αλληλεγγύης της ενορίας μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ.Χάρις Δημητρακούδη που ήρθε από την πόλη των Σερρών ειδικά για μας.

Στην σκηνή ανέβηκε πρώτη η Χορωδία των Ενηλίκων της ενορίας μας, η οποία τραγούδησε τρία ωραιότατα τραγούδια, με μαέστρο τον κ.Παύλο Τοπούζογλου.

Στην συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε η Παιδική και Νεανική Χορωδία της ενορίας μας που τραγούδησε αρχικά τέσσερα ελπιδοφόρα τραγούδια, για το μέλλον της κοινωνίας μας, με μαέστρο την κ. Ράνια Ρήγα.

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου βίντεο με φωτογραφίες από τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις της χορωδίας μας που πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, φέρνοντας στο νου του καθενός αναμνήσεις και ξεχωριστές στιγμές που έζησε η χορωδία με τον μαέστρο μας.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα με την συγκινητική ευχαριστία του παπα-Λευτέρη προς τον Νεκτάριο εκ μέρους όλης της ενορίας και ιδιαίτερα των παιδιών της χορωδίας, για την 10χρονη αφιλοκερδή προσφορά του.

Εκ μέρους της παιδικής χορωδίας απήγγειλαν πέντε μέλη της ένα ποίημα του Παντελή Διαμάντη αφιερωμένο στον "Μαέστρο της καρδιάς μας "όπως ήταν και ο τίτλος του ποιήματος.

Αφού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, μας ευλόγησε και μίλησε για την σπουδαιότητα της Αλληλεγγύης στα δύσκολα χρόνια που περνάει η κοινωνία μας, απένειμε μια "διαφορετική τιμητική πλακέτα" στον Νεκτάριο εκ μέρους όλης της ενορίας.

Στην συνέχεια ο Μαέστρος πήρε τη θέση του μπροστά από τη χορωδία και τους διηύθυνε σε τρία τραγούδια, με περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ και περίσσεια συγκίνηση. Αλλά και τα παιδιά θέλοντας να δείξουν και αυτά την ευγνωμοσύνη τους στο "Μαέστρο της καρδιάς τους" έδωσαν τον καλλίτερό τους εαυτό.

Η εκδήλωση απογειώθηκε στην συνέχεια με τον πραγματικά σπουδαίο καλλιτέχνη Γιώργο Φανάρα, με την εξαιρετική φωνή και την καταπληκτική του ορχήστρα. Το αφιέρωμα που πραγματοποίησαν είχε τίτλο: "Το λαϊκό πρόσωπο του Μάνου Λοϊζου συναντά τον βυζαντινό Απόστολο Καλδάρα"

Παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη φιλανθρωπική διάσταση της εκδήλωσης με την προσφορά τροφίμων.

ΧΑΡΑ

Πρόσκληση Σχολής Γονέων

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 7.30μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας

(Μπιζανίου 131 στην Φιλιππιάδα)

προσκαλούμε νέα ζευγάρια και γονείς, που θέλουν να συμμετέχουν,

στην 4η κατά σειρά συνάντηση της Σχολής Γονέων.

Θα ομιλήσει ο κ. Γεώργιος Κίσσας - Ψυχοθεραπευτής.

Θέμα:Ο πόνος και ο θάνατος κρίσιμα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014
Ὥρα 17:00 μ.μ. Ὑποδοχή Ἱεροῦ Λειψάνου Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Χαραλάμπους εἰς τήν πλατεῖαν Δικαστηρίων Πρεβέζης, παρουσία τοῦ Ἱεροῦ κλήρου καί τῶν Ἀρχῶν τῆς πόλεως.
Ἐν συνεχείᾳ Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Θά ψάλη χορός Ἱεροψαλτῶν, ὑπό τήν διεύθυνσιν τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Νεκταρίου Θάνου.

Ὥρα 20:00 μ.μ. Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους

Ὁ Ναός θά παραμείνη ἀνοιχτός ἕως τίς 23:30 μ.μ.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ.Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία.

Ὥρα 11:30 π.μ. Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας κ. Ἰωήλ. καί συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου καί Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ὥρα 21:00 – 00:30 π.μ. Ἱερά Ἀγρυπνία.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ.Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου καί συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας κ. Ἰωήλ. καί Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ὥρα 10:30 π.μ. Λιτάνευσις Ἱερᾶς Εἰκόνος καί Ἱεροῦ Λειψάνου Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 12:00 Ἱερά Παράκλησις πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 17:30 μ.μ. Μεθέορτος Ἑσπερινός καί Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους καί ἐν συνεχεία Ἱερόν Εὐχέλαιον.

Ὥρα 20:00 μ.μ. Μουσική Ἐκδήλωσις εἰς τό Πνευματικόν Κέντρον τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία.

Ὥρα 09:30 π.μ.Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους καί ἐν συνεχείᾳ άναχώρησις Ἱεροῦ Λειψάνου.

Κοπή Βασιλόπιτας της Ενορίας μας!

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία το παραδοσιακό κόψιμο της βασιλόπιτας της Ενορίας μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πατήρ Σάββας Δημητρέας ο οποίος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε για τον καινούριο χρόνο.
Τα φλουριά βρήκαν η κ. Βέρα Μπέλου και ο Πρωτοψάλτης του Ναού μας κ. Παύλος Τοπούζογλου που αντιστοιχούσαν σε δύο πολύ ωφέλιμα βιβλία.

Σελίδα 5 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη