Τελευταία Νέα

Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Πρόσκληση Σχολής Γονέων

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 7.30μ.μ.

στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας

(Μπιζανίου 131 στην Φιλιππιάδα)

προσκαλούμε νέα ζευγάρια και γονείς, που θέλουν να συμμετέχουν,

στην 4η κατά σειρά συνάντηση της Σχολής Γονέων.

Θα ομιλήσει ο κ. Γεώργιος Κίσσας - Ψυχοθεραπευτής.

Θέμα:Ο πόνος και ο θάνατος κρίσιμα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014
Ὥρα 17:00 μ.μ. Ὑποδοχή Ἱεροῦ Λειψάνου Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Χαραλάμπους εἰς τήν πλατεῖαν Δικαστηρίων Πρεβέζης, παρουσία τοῦ Ἱεροῦ κλήρου καί τῶν Ἀρχῶν τῆς πόλεως.
Ἐν συνεχείᾳ Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Θά ψάλη χορός Ἱεροψαλτῶν, ὑπό τήν διεύθυνσιν τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Νεκταρίου Θάνου.

Ὥρα 20:00 μ.μ. Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους

Ὁ Ναός θά παραμείνη ἀνοιχτός ἕως τίς 23:30 μ.μ.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ.Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία.

Ὥρα 11:30 π.μ. Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας κ. Ἰωήλ. καί συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου καί Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ὥρα 21:00 – 00:30 π.μ. Ἱερά Ἀγρυπνία.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ.Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου καί συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας κ. Ἰωήλ. καί Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ὥρα 10:30 π.μ. Λιτάνευσις Ἱερᾶς Εἰκόνος καί Ἱεροῦ Λειψάνου Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 12:00 Ἱερά Παράκλησις πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Ὥρα 17:30 μ.μ. Μεθέορτος Ἑσπερινός καί Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους καί ἐν συνεχεία Ἱερόν Εὐχέλαιον.

Ὥρα 20:00 μ.μ. Μουσική Ἐκδήλωσις εἰς τό Πνευματικόν Κέντρον τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ὥρα 07:00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία.

Ὥρα 09:30 π.μ.Ἱερά Παράκλησις τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους καί ἐν συνεχείᾳ άναχώρησις Ἱεροῦ Λειψάνου.

Κοπή Βασιλόπιτας της Ενορίας μας!

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία το παραδοσιακό κόψιμο της βασιλόπιτας της Ενορίας μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πατήρ Σάββας Δημητρέας ο οποίος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε για τον καινούριο χρόνο.
Τα φλουριά βρήκαν η κ. Βέρα Μπέλου και ο Πρωτοψάλτης του Ναού μας κ. Παύλος Τοπούζογλου που αντιστοιχούσαν σε δύο πολύ ωφέλιμα βιβλία.

"Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε..."

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Λίγο πριν τη νέα χρονιά η χορωδία μας αποχαιρέτισε το 2013 με μια τριήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου. Σάββατο πρωί η χορωδία μας ξεκίνησε απὀ τον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος με στόχο τη συμμετοχή της στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία Εν Δράσει" Το βράδυ λοιπόν της ίδιας μέρας η χορωδία τραγούδησε στο Πνευματικό κέντρο Ευαγγελίστριας Πειραιώς συνοδευόμενη από ορχήστρα φοιτητών του ΤΕΙ λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Κέντρο Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ με παραδοσιακούς χορούς καθώς και η Αρετή Κετιμέ. Στη συνέχεια το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ χορό και κέφι στο κέντρο όπου τραγουδά η Αρετή Κετιμέ.

Την επόμενη μέρα η χορωδία μας έψαλε στη δεύτερη Θεία Λειτουργία του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Πειραιώς υπό την καθοδήγηση του Νεκτάριου Θάνου. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στο νησί της Αίγινας όπου επισκεφτήκαμε την Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου καθώς και τον Μητροπολιτικό Ναό Αιγίνης. Το ίδιο βράδυ χορέψαμε και τραγουδήσαμε στο κέντρο "Ώπα λέω" όπου τραγουδούσαν οι Θαλασσινοί Ταξιδευτές.

Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε για το δρόμο της επιστροφής αφού κάναμε μια στάση για πατινάζ. Οι πιο "τολμηροί" παρέσυραν αρκετούς και μετά από πολλές τούμπες,αστείες στιγμές και πολύ γέλιο καταφέραμε να ισορροπήσουμε!!! Θερμές ευχαριστίες στους μαέστρους της χορωδίας μας Νεκτάριο Θάνο και Ράνια Ρίγα για την εκμάθηση των παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών αντίστοιχα στη χορωδία μας και την άρτια παρουσίασή της. Επίσης ευχαριστούμε τον πατέρα Γεώργιο Γεωργακόπουλο προϊστάμενο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Πειραιώς καθώς και τα μέλη της ενορίας του που βοήθησαν για τη θερμή υποδοχή και την άψογη φιλοξενία μας. Τέλος ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση για την οικονομική υποστήριξη της χορωδίας μας.

Χριστούγεννα με τον Μητροπολίτη μας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος θα Λειτουργήσει τα Χριστούγεννα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.
Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 5.30π.μ.

Σελίδα 5 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη