Τελευταία Νέα

Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Μουσικό Ταξίδι στο Ροδοφέγγαρο

Το όμορφο και γραφικό χωριό Ροδαυγή ήταν ο επόμενος προορισμός της χορωδίας μας.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδαυγής Άρτας "Η Αγία Παρασκευή" προσκάλεσε στις 18 Αυγούστου τη χορωδία μας με στόχο να συμμετέχει στα πλαίσια των πολυήμερων εκδηλώσεων <<Ροδοφέγγαρο>>.

To θέμα της βραδιάς:"Μουσικό Ταξίδι από το χθές στο σήμερα".

Η χορωδία μας λοιπόν ξεκίνησε το πρόγραμμά της με βυζαντινά μέλη και στην συνέχεια τραγούδησε παραδοσιακά, έντεχνα αλλά και ηπειρώτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Θάνου.

Στη συνέχεια η ορχήστρα της βραδιάς που αποτελούνταν από τους μουσικούς Παύλο Τοπούζογλου (πλήκτρα),Δημήτρη Ντέντε (κιθάρα-τραγούδι) και Σπύρο Τσιόγκα (μπουζούκι) ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με ένα όμορφο γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό.

Στα ηπειρώτικα τραγούδια συνόδευσε με το κλαρίνο του ο Ροδαυγίτης Βασίλης Γεραγόρης.

Η φιλοξενία από τους ανθρώπους της Ροδαυγής ήταν Αβραμιαία. Τους Ευχαριστούμε όλους γι'αυτή την αξέχαστη βραδιά.

Μουσική Εκδήλωση στον Αμμότοπο "Έλα Παναγιά μου Σώσε"

Η επόμενη καλοκαιρινή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η παιδική χορωδία μας πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αμμοτόπου Άρτης.

Η Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης , η περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Άρτας και η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας <<Οι Άγιοι Ανάργυροι>> συνδιοργάνωσαν μουσική εκδήλωση προς τιμήν της Παναγίας.

Στην εκδήλωση ο Άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Θρόνου Γρηγόριος Νταραβάνογλου με την παραδοσιακή του ορχήστρα, υπό την δ/νση του Εμμανουήλ Καρπάθιου, απέδωσε μοναδικά, τραγούδια από την λαϊκή μας παράδοση αφιερωμένα στην Παναγία, με τον γενικό τίτλο «Έλα Παναγιά μου σώσε».

Προλόγισε η κ. Δώρα Παπαϊωάννου.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά δεν στάθηκε και εμπόδιο κι ενώ λοιπόν αρχικά είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί στο Πανόραμα, τελικά έλαβε χώρα στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου με μεγάλη επιτυχία τόσο στη διοργάνωση όσο και στη προσέλευση του κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και ομίλησε για την Παναγία, την Μάνα όλων των Χριστιανών.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την Αδελφότητα Αμμοτοπιτών για την άψογη φιλοξενία τους.

Τιμητική Εκδήλωση για τον Λευτέρη Ζέρβα

Στις 10 Ιουλίου οι πολιτιστικοί φορείς της Φιλιππιάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση μιας τιμητικής εκδήλωσης με διττό χαρακτήρα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο βιρτουόζο και συνθέτη Λευτέρη Ζέρβα, ο οποίος γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα. Παράλληλα με αυτό η εκδήλωση υπηρετούσε κι άλλον έναν σκοπό που ήταν η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Για τη σπουδαία αυτή έκφραση της ποιμαντικής φροντίδας, αγωνίας και αγάπης της Μητροπόλεως μας μίλησε η κ. Χάρις Δημητρακούδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στο πρόσωπο της βραδιάς Λευτέρη Ζέρβα.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Αγίου Βησσαρίωνα.

Μια δεύτερη πλακέτα παρέδωσε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Γιολδάσης εκ μέρους του Δήμου Ζηρού, στην οποία αναγραφόταν ένα ποίημα του Παντελή Διαμάντη και το οποίο απήγγειλε με μοναδικό τρόπο η Μαρία Παπαδοπούλου.

Τέλος μια τιμητική διάκριση που απεικόνιζε το κλειδί του Σολ παρέδωσε στο μεγάλο Λευτέρη Ζέρβα η νονά του Διονυσία Ντόβα μαζί με ένα οικογενειακό κειμήλιο από τον νονό του Γιάννη Ντόβα.

Ο Λευτέρης Ζέρβας συνοδευόμενος από την ορχήστρα Music Therapy με κλαρίνο τον Σταύρο Παζαρέντζη και στο κανονάκι τον Παύλο Τοπούζογλου μας χάρισαν μια μαγευτική βραδιά που χαράχτηκε στις καρδιές μας.

Με τη μουσική συνοδεία όλων αυτών των εξαιρετικών μουσικών αλλά και την πολύτιμη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων της Φιλιππιάδας κύλησε η βραδιά στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε αρχικά η χορωδία των ενηλίκων της Ενορίας μας, το κέφι και η ζωντάνια της οποίας έκλεψε τις εντυπώσεις. Την χορωδία διηύθυνε ο Παύλος Τοπούζογλου , ενώ την συνόδευσε στις μονωδίες ο εξαιρετικός ερμηνευτής Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Σειρά μετά τη χορωδία είχε το χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου Συρρακιωτών Φιλιππιάδας που παρουσίασε χορούς της Ηπείρου, τα τραγούδια των οποίων ερμήνευσε ο γνωστός και αγαπητός σε όλους μας Δημήτρης Αχνούλας.

Η παιδική και νεανική χορωδία της Ενορίας μας παρέλαβε στη συνέχεια τη σκυτάλη με μαέστρο τη Ράνια Ρήγα. Η χορωδία μας τραγούδησε εναλλάξ με μια σπουδαία τραγουδίστρια τη Νάντια Καραγιάννη.

Η γνωστή σε όλη την Ελλάδα τραγουδίστρια συντρόφευσε με τη φωνή της στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ανωγειατών που παρουσίασε χορούς από το Αιγαίο αλλά και το χορευτικό του ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας που χόρεψε Ηπειρώτικους χορούς.

Την Εκδήλωση Παρουσίασε η κ. Ιωάννα Θεοχαροπούλου.

Η φωτογραφική ομάδα ΚΑΔΡΩ είχε επιμεληθεί την έκθεση φωτογραφίας που βρισκόταν στην είσοδο του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Σχολείου καθ´ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ανεκτίμητη ήταν και η συμβολή του Συλλόγου <<Περί ΒΙβλίου>> και των βιβλιοπωλείων Πάπυρος και Γιαννάκου, καθώς επίσης και του Συλλόγου Γυναικών Φιλιππιάδας καθένας από τους οποίους συμμετείχε με τον τρόπο του.

Η βραδιά έκλεισε με πολύ τραγούδι και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους, των οποίων το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθούμε στους χορηγούς της εκδήλωσης που στήριξαν οικονομικά αυτή την προσπάθεια και να τους ευχαριστήσουμε: τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση, τον Βαγγέλη Χήτα, τον Γιώργο Οικονόμου, τον Δημήτρη Παπαδήμα και Βασίλη Ρέβα, τον Χρήστο Αναγνώστου, τον Παναγιώτη Μπέλλο, τον Δημήτρη Καλατζή, τον Θωμά Καραμούτσο, την Γωνιά της Γεύσης, τον Νίκο Χαραλαμπίδη, τον Βησσάρη Χήτα, τον Ηλία τον Παναγιώτη και Χρήστος Θάνη, τον Νίκο Νασιόπουλο, και τον Γιώργο Ηπειρώτη.

Επίσης ευχαριστούμε τον Ανδρέα Τρύφωνα και τον Γιάννη Κοσκινά που είχαν την επιμέλεια του Φωτισμού και Ήχου της Εκδήλωσης.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέφανο Ευαγγέλου ο οποίος με το ταλέντο του, την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και το μεράκι του κατόρθωσε να ενώσει τόσους πολλούς φορείς σε μία εκδήλωση.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης και για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αrt tv, Ράδιο Πήγασος, myfilippiada.gr, filoiko.blogspot.com

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ!

Διετές Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως & Πρεβέζης Κυρού Μελετίου.

Τό διετές μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κυροῦ Μελετίου, θά τελεστεῖ τό Σάββατο 21 Ἰουνίου 2014 εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγ. Κωνσταντίνου & Ἑλένης Πρεβέζης, μετά τήν Θεία Λειτουργία.

Καλοῦμε ὅσους τιμοῦν τήν μνήμη τοῦ ἀειμνήστου ἱεράρχου, νά προσέλθουν καί νά προσευχηθοῦν ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς του.

Αγρυπνία για τα παιδιά που δίνουν Εξετάσεις.

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα

προς ενίσχυση των μαθητών για την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων.

Τρίτη 13 Μαΐου το βράδυ στις 9.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ.

Eορτή της Μεσοπεντηκοστής

Ελάτε όλοι οι Χριστιανοί να προσευχηθούμε για τα παιδιά μας!

Σελίδα 3 από 16

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη