Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

Μουσικό Ταξίδι, της παιδικής χορωδίας του Ι.Ν Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας στην κάτω Ιταλία, με βάρκα την Ελλάδα

Μία ακόμα αξέχαστη εμπειρία αποτέλεσε η εκδρομή της παιδικής χορωδίας του Αγίου Βησσαρίωνα στη Σικελία και την Κάτω Ιταλία. Τα παιδιά καθώς και πολλοί μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να ζήσουν πράγματα που δύσκολα διαγράφονται από το μυαλό και την ψυχή τους.

Η παιδική χορωδία συμμετείχε σε δυο εκδηλώσεις.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου στο ανοικτό Θεατράκι του Μουσείου Λέτσε, μετά την πρόσκληση της Ελληνικής κοινότητας Μπρίντιζι, Λέτσε και Τάραντα, της Ελληνικής εκκλησίας της Λέτσε, του Ελληνικού Προξενείου, και του κέντρου για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Δημήτρης Γλάρος».

Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των τριήμερων εορτασμών προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου στο λιμάνι του Μπρίντιζι, την 1η Σεπτεμβρίου όπου η χορωδία μας με τη συνοδεία της ορχήστρας «Melodikoi Άνεργοι», κατάφερε να μεταδώσει την Ελληνική κουλτούρα και να αποσπάσει θετικά σχόλια από Έλληνες και Ιταλούς.

Η μεγαλύτερη όμως «διακονία των παιδιών» προς την Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα, ήταν η συμμετοχή τους στην λιτανεία των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου που πραγματοποιήθηκε στις 2ο Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Τα ίδια τα παιδιά μετέφεραν την λάρνακα με τα Άγια λείψανα του Αγίου, από την Καθολική εκκλησία των Λατίνων, όπου και φυλάσσονται, στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μπρίντιζι, έψαλαν στον Εσπερινό, στην Παράκληση και την επόμενη μέρα στη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου. Κι έτσι έζησαν ένα πραγματικό Ορθόδοξο Πανηγύρι.

Για την πραγματοποίηση της εκδρομής αυτής και τη συμμετοχή της χορωδίας μας στις εκδηλώσεις βοήθησαν ορισμένοι άνθρωποι τους οποίους οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Αρχικά πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μητροπολίτη μας κ Μελέτιο και στον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας πατέρα Θεοδόσιο, τόσο για την ηθική όσο και για την οικονομική στήριξη που μας προσέφεραν.

Στη συνέχεια είναι υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ζηρού κ Δημήτρη Γιολδάση που όχι μόνο βοήθησε οικονομικά τη χορωδία μας αλλά συμμετείχε και ο ίδιος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους επιτρόπους του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος καθώς και τους κυρίους Αναγνώστου Χρήστο, Οικονόμου Γεώργιο που έχει το Σούπερ Μάρκετ, Παπαδήμα Δημήτρη, Κολιό Ζώη, Φλώρο Αλέξανδρο, Χήτα Ευάγγελο, Χήτα Θωμά και Γιολδάση Χρήστο οι οποίοι κάλυψαν τα έξοδα εισιτηρίων και διαμονής των παιδιών της ορχήστρας «Melodikoi Άνεργοι» ώστε η χορωδία μας να πλαισιώνεται κι από ζωντανή μουσική.

Τέλος θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τους μουσικούς της ορχήστρας οι οποίοι δέχτηκαν να παίξουν αφιλοκερδώς στις δύο εκδηλώσεις, καθώς επίσης και τον Σωτήρη Μαστρογιάννη ο οποίος μας κάλυψε ηχητικά την πρώτη εκδήλωση.

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη