Τελευταία Νέα

  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. 2020
    Περισσότερα
  • Δραστηριότητες Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος 2019 -2020
    Περισσότερα
  • Πρόσκληση στο Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
    Περισσότερα
Δείτε τα όλα

Social Media Channels

«Την ελληνική ψυχή μας κανείς δεν μπορεί να την υποδουλώσει και να την αλλάξει»

Οι καρδιές όλων μας στις 4 Ιουλίου νοστάλγησαν, αναπόλησαν και τραγούδησαν για την Πόλη και τη Ρωμιοσύνη. Γιατί όπως είπε κι ο κ. Λουκάς Παναγιώτου: «Την ελληνική ψυχή μας κανείς δεν μπορεί να την υποδουλώσει και να την αλλάξει». Έτσι το 1Ο Δημοτικό σχολείο γέμισε ανθρώπους πρόθυμους να θυμηθούν και να μοιραστούν στιγμές ρωμιοσύνης , να τραγουδήσουν, να γελάσουν αλλά και να κλάψουν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πατέρα Σάββα Δημητρέα, ο οποίος τόνισε πως η αναφορά αυτή στην Πόλη αποτελεί μια νύξη προβληματισμού για το ήθος που σάρκωσε κι ακτινοβόλησε στην χιλιόχρονη ιστορία της η Πόλη και ο πολιτισμός της. Μια υπόμνηση ότι ανθρωπολογικό πρότυπο του γένους των Ρωμιών ήταν ο Άγιος, ιδανικό του η θέωση και η πίστη, δηλαδή η εμπιστοσύνη του στον Θεό.

Απ’ την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει η παιδική χορωδία της ενορίας μας. Η ενθουσιώδης απόδοση των τραγουδιών, χάρη στον μαέστρο της Νεκτάριο Θάνο, εντυπωσίασε γεμίζοντας περηφάνια κάθε Φιλιππιαδιώτη.

Μια διαφορετική νότα έδωσαν στην εκδήλωση οι «MELODIKOI ΑΝΕΡΓΟΙ», ένα νέο μουσικό σχήμα φοιτητών του ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα, που με τις μουσικές τις δεξιότητες αλλά και με τον ενθουσιασμό τους, μας έκαναν να σκεφτούμε: μελωδικοί ναι, αλλά άνεργοι γιατί;!

Αφήσαμε για το τέλος, την κεντρική καλλιτεχνική φιγούρα της εκδήλωσης, την Αρετή Κετιμέ, το κορίτσι με το πλούσιο και πηγαίο ταλέντο και την βελούδινη φωνή, που με πιστό σύμμαχο το σαντούρι της, κατάφερε να μας ταξιδέψει ως την Πόλη κι όλους τους ρωμαίϊκους τόπους, γεμίζοντάς μας με συναισθήματα που δεν θα σβήσουν εύκολα από τις καρδιές και τις μνήμες μας…

Η μουσική γι’ άλλη μια φορά κατάφερε να ενώσει τους ανθρώπους, να παρακάμψει τον πόνο και τη δυστυχία, και να μας ταξιδέψει σε προορισμούς εξιδανικευμένους.

Το ταξίδι αυτό συνεχίστηκε και στο τραπέζι που ακολούθησε, όπου η μουσική κατάφερε και κάτι ακόμα: να μας κάνει όλους παιδιά που με τον αυθορμητισμό και την χαρά τους δημιούργησαν ένα ξεχωριστό γλέντι.

Η εκδήλωση αυτή δεν τελείωσε. Ήταν μόνο η αρχή γιατί η δική μας Πόλη θα είναι πάντα εκεί, θα αφουγκράζεται τα παιδιά της που τραγουδούν γι’ αυτήν, αλλά και θα εμπνέονται στο διηνεκές από τα ιδανικά της Ρωμιοσύνης...

Καλή Αντάμωση!

Υ.Γ. Χρέος τιμής και αγάπης η μνημόνευση όσων, χωρίς την συμβολή τους, θα ήταν απραγματοποίητο όνειρο η εκδήλωση για την Πόλη: Δημήτρης Γιολδάσης, ο δήμαρχος της Φιλιππιάδας που αφουγκράζεται τις πρωτοβουλίες της Χορωδίας και τις στηρίζει ανυπόκριτα. Ρένα Λάππα: η δημοτική σύμβουλος που οργάνωσε με μεράκι και περισσή φροντίδα τα της εκδήλωσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Η ευγνωμοσύνη μας είναι αυτονόητη…

Δημιουργήθηκε από τον Νίκο Χαραλαμπίδη